Sve čime se bavimo slično je ili isto kao i u drugim sredinama, sem jedne stvari, sem nečega što oduzima dah svakom prolazniku, gostu, putniku namerniku, koji se nadje u našem gradiću. To je, sada već tradicionalno, potpuni doživljaj predivnih cvetnih leja i aranžmana , jedinstvenih u okolini i šire. Koristimo savremenu tehnologiju proizvodnje sadnog materijala, svakoga dana se usavršavamo i učimo od najboljih . Pratimo trendove i spremni smo da podelimo svoje znanje sa drugima i da vam na obostrano zadovljstovo predložimo saradnju, u cilju unapređenja ove delatnosti.

    Sve počinje od plastenika u kojim se godišnje poseje oko 80.000 cvetnih jedinica, u dva vegetativna ciklusa, jesen i proleće, a koji kasnije pronađu svoje mesto u nekoj od mnogobrojnih cvetnih leja u gradu.Začetnici smo piramidalnih cvetnih aranžmana u Srbiji. Postoje tri varijante i to: cvetna piramida, cvetna piramida sa osvetljenjem i sistemom za zalivanje. Mada su mnogi sa manje ili više uspeha pokušali da nas kopiraju, naše cvetne piramide su još uvek najlepše i najmirišljavije. Otkrićemo vam jednu malu tajnu zbog koje je to baš tako. Dakle, osim zemlje, semena, vode i đubriva i opet vode, potrebna je i velika ljubav prema ovom poslu. Mi je imamo u velikim količinama, a vi? Samo naš grad krasi 28 ovakvih cvetnih aranžmana, koji su stvoreni znanjem i umenjem Komunalca. Mnogi su ih iznajmili od nas, mnogi su pokušali sami da naprave svoje, ali je po pravilu svimaizostao onaj pravi efekat. Moramo napomenuti da svaki vrhunski doživljaj naravno i košta, ali vam uz sve to nudimo svoje bogato iskustvo, stručnu pomoć, savete i upustva, kako bi vaše piramide imale pun sjaj tokom cele sezone. Ako niste čvrsto rešili ili ne posedujete resurse za svakodnevnu brigu o njima, nemojte o tome ni razmišljati, te zaboravite sve što je o njima do sada rečeno.


    Naravno da je za postizanje ovakvog efekta presudno neizmerno poverenje, podrška i pomoć Lokalne samouprave, koja se u našem slučaju opredelila, da iskoristi pitomu obalu reke Tise, na kojoj leži i sam centar grada, te velelepni kej koji sam po sebi pruža pregršt mogućnosti kada je u pitanju hortikularno uređenje. Naravno da se nismo fokusirali samo na povoljne uslove koje pruža kej, već smo upotrebili i još uvek upotrebljavamo svu maštu i kreativnost, u kojima svakako ne oskudevamo, a kako bi obogatili cvećem svaki kutak našeg grada.


    Ulaganja u sve ovo su zaista velika, ali kada se u obzir uzme efekat koji se postiže, te sada već provereni i dokazani cvetni brend Novog Bečeja, dolazi se do zaključka da je sve to zaista pravi smer razvoja naše sredine . Naravno da nam je drago kada nas novinari porede sa San Remom i kada nam daju epitet najcvetijeg grada u Srbiji, pa kada tome pridodate i prestižno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za komunalno uređenje grada, uspeh i zadovljstvo su potpuni.


    Sve to nam daje sve više elana i budi našu najskriveniju kreativnost u formiranju novih cvetnih površina od kojih zastaje dah, pa smo tako istu ispoljili i na kružnom toku na ulazu u grad iz pravca Novog Sada i Zrenjanina.

    Postavili smo sebi visoke standarde u pogledu hortikularnog uređenja grada, što poslednjih godina pokušavamo da prenesemo i na naseljena mesta novobečejske opštine, pa i šire. Nismo se orjentisali isključivo na zelene površine u gradu. Naprotiv, obogatili smo izgle i pojedinih objekata u gradu, kao što su: zgrada Opštine Novi Bečej,Tursitička organizacija Novi Bečej, Dom zdravlja Novi Bečej, Dom kulture opštine Novi Bečej,Hotel Tiski cvet Novi Bečej,Uprava za trezor-filijala Novi Bečej, OŠ"Miloje Čiplić" Novi Bečej, Crkveni objekti u Novom Bečeju, Hala sportova Novi Bečej, Autobuska stanica Novi Bečej,...,svaki kandelaber u gradu je potencijalni izvor ove cvetne rapsodije.

    U slučaju da smo Vas bar malo zaintrigirali i naveli na razmišljanje, uspeli smo u nameri da Vam predstavimo Novi Bečej iz ugla komunalnog uređenja grada.Ako mislite da je sve ovo puka priča i hvalisanje, uverite se i sami. Vidimo se na našim manifestacijama: Tisa reka ljubavi (cvetanje reke Tise) i Velikogospojinski dani, kada je i cvetni doživljaj napotpuniji.

Copyright © Branislav Korovljev 2018. All right reserved.